Kotlići 4.6.2022

      Nema komentara na Kotlići 4.6.2022

Kuhanje kotlića bilo je fenomenalno.

Kuhanje tradicionalnih jela u kotlićima našeg područja održano je u subotu 04.06.2022 na školskom igralištu u Prezidu. Bilo je velikog zanimanja pa smo tako imali 15-ak ekipa… iz Riječkog područja, iz Karlovačkog područja, susjedne Slovenije, te cijelog našeg Grada Čabra.
Natjecanje počinje s pripremom kotlića, koji se mora napuniti različitim namirnicama poput mesa, povrća, začina i juha. Svaki natjecatelj, odnosno ekipa, ima svoj kotlić, te koristi vlastite recepte i tajne sastojke koji će mu pomoći da osvoji prvo mjesto. Sudionici se trude da jelo bude izgledom i okusom što privlačnije koristeći svježe i kvalitetne namirnice kao i različite tehnike i trikove kako bi dobili što bolje rezultate.
U mnoštvu mirisnih kotlića kuhala su se razna jela i moglo se probati uistinu raznovrsnih recepata poput kaše, tripica, gulaša, forbiksa (pašta fažol), kiselog zelja i palente, svinjskih nogica… Najveća konkurencija bila je u kuhanju gulaša i tu su nazivi recepata bili i više nego maštoviti pa su u ponudi bili: “Garačanski lončić” , “Bočni gulaš” , “Gulaš od domaćeg zeca”, “Lovački gulaš” , “Gulaš na prezidanski” te “Gulaš za žejgne” . Pobjedu je odnijela ekipa “Prezidanske kače” koja je skuhala “Gulaš na prezidanski” .
Rekli bi znalci i profesionalci da je natjecanje u kuhanju kotlića odlična prilika za svakoga tko voli kuhati da podijeli svoje znanje i iskustvo te kreiranje novih jela i tehnika kuhanja.

Odgovori