Održana Kobasijada 2019

      Nema komentara na Održana Kobasijada 2019

2.3.2019 održavana je 4. po redu Kobasijada u Prezidu.
Prijavljeno je 30 uzoraka domaćih kobasica, a tročlana komisija je ocjenjivala organoleptička svojstva (izgled, miris, okus).

Stotinjak posjetitelja imalo je priliku degustirati sve prijavljene uzorke, kao i mnogobrojne druge suhomesnate proizvode (kobasice od divljači, ovčje kobasice, špek, kulen i slično). Pripremili smo i nekoliko dana prije svježe dimljene kobasice za kuhanje kako posjetitelji i natjecatelji ne bi ostali gladni.
Svi su posjetitelji dobili prigodni suvenir, a za prva 3 osvojena mjesta natjecatelji su dobili prigodne nagrade.

Poslije formalnog dijela i podijele nagrada, nastavili smo druženje i zabavu, a zabavljali su nas grupa Homer iz Lokava do ranih jutarnjih sati.

Kao volonteri pridružilo se 15-ak kasnijih članova udruge koji su pomogli u planiranju, organizaciji, provedbi, ugošćavanju gostiju, te čišćenju objekta održavanja nakon završetka manifestacije. Uz to sve preteče aktivnosti od provedbe marketinga, dizajniranja plakata i dr. odrađene su isto uz pomoć volontera.

Na samoj manifestaciji i netom nakon nje u Udrugu Britveca učlanilo se 20-ak novih članova, što je dokaz da idemo u dobrom smjeru.

Ovim putem zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj pomoći u organizaciji Kobasijade 2019.

Odgovori