Kobasijada 2020

      Nema komentara na Kobasijada 2020

7.3.2020 održana je 5. po redu Kobasijada ili po Prezidanski – Kabasijada.
Ukupno smo imali preko 40 uzoraka koje je ocjenjivao stručni žiri Poljoprivredno šumarskog instituta iz Ljubljane. Njihove riječi i pohvale u globalu daju nam elan za buduća organiziranja (naime, napomenuli su da od 40 uzoraka gotovo nijedan uzorak nije bio “loš”, a većina je bila iznad srednjeg nivoa).
Na samoj manifestaciji posjetitelji su mogli kušati sve uzorke koji su sudjelovali u natjecanju, kao i brojne druge vrste kobasica (Istarskog šampiona Konobe Jadruhi, ovčje, kozje, od divljači…). Uz to uz ulaznicu gosti su dobili i aperitiv i domaću kuhanu kobasicu koje su 10-ak dana prije pripremali članovi Udruge Britveca… uz fini domaći kruh kojeg su ispekle naše članice.
Na samoj manifestaciji bilo je preko 300 posjetitelja što je veliko povećanje od prošlogodišnje Kobasijade, pa bi prostor umalo bio premali. Bilo bi i više ali situacija sa korona virusom (COVID-19) već je davala svoj danak, pa je puno potencijalnih i najavljenih grupa diljem Hrvatske odustalo u zadnji čas.
Podijeljeno je preko 15 diploma za zlatna, srebrna i brončana odličja, a između 5 zlatnih stručni žiri ipak je morao odabrati najbolje 3.
Pa je tako 3. mjesto pripalo Vladimiru Troha iz Prezida (Grad Čabar) za što je dobio 50cm salamu na daski Udruge Britveca, 2. mjesto osvaja Miha Klobučar iz Rijeke i nagradu od 1m salame uz dasku Udruge Britveca, a prvo mjesto osvojila je Danijela Grajš iz Janeža (Gorači – Grad Čabar). Danijeli je pripala salama od 2m na odgovarajućoj dasci.
Organizirane su i dvije nagradne igre u kojima se na samoj manifestaciji mogao osvojiti pršut i poklon bon od 500kn.
Svi posjetitelji mogli su samostalno iskovati zlatnik Udruge Britveca (slike su u nastavku sa ostalim fotografijama).
Uz živu muziku vrijeme je brzo proteklo, a plesalo se i veselilo dugo u noć.
S obzirom da se datum poklopio sa danom žena, svim pripadnicama ljepšeg spola podijeljeni su prigodni darovi.
Na nastavku možete pogledati fotografije sa same manifestacije.
Sve u svemu Udruga Britveca kao nositelj organizacije zadovoljna je organizacijom.
Zahvaljujemo svim natjecateljima, posjetiocima, a posebno članovima Udruge Britveca koji su se aktivno uključili u pomoć oko organizacije svega. Istim putem zahvaljujemo i udrugama KIS Gorski kotar i DVD Prezid na svesrdnoj pomoći oko organizacije. Gradu Čabru i PGŽ zahvaljujemo se na financijskoj potpori kao i svim ostalim donatorima neovisno o vrsti donacija. Ukoliko smo nekoga izostavili, javite nam i nemojte uzeti za zlo, te ćemo ispraviti objavu.
Zahvaljujmo i Novom listu koji je medijski sve popratio i sigurno povećao prepoznatljivost u budućnosti.
ALI, ovo baš, baš… moramo spomenuti… moramo u negativnom smislu spomenuti i TZ Grada Čabra koja očito ovakve akcije ne prepoznaje iako je uložen ogroman volonterski trud (prepoznati će se neki), pa se eto, nisu niti telefonski udostojili reći pokoju pohvalu ili pridobiti informacije – samo tako nastavite – budite i dalje sami sebi svrha.
Ali ipak, Udruga Britveca dok ima vrijednih ljudi i dalje će se truditi da kotačić u našem zavičaju počne brže okretati.

Odgovori